Cloud strategies in Trading Station

The beta versions of the Trading Stations and Marketscope

Moderator: admin

Cloud strategies in Trading Station

Postby Konstantin.Toporov » Mon Dec 21, 2015 10:21 am

FXCM announces and offers for beta testing a new feature: ability to run strategies in a cloud.
That means:
- a trader needs a computer with Trading Station only to start(stop, pause) a strategy, FXCM cloud takes care about running it 24/5.
- Once run from one computer a strategy can be managed from another computer or even phone (via Mobile Trading Station)
- FXCM servers to run strategies located in FXCM datacenters so latency will be much lower than the execution via Trading Station
- Power/network failures are least likely to happen on FXCM server than on traders computers
- Strategy generated alerts will be delivered to phones via vendor-backed push notifications.

There are more details below how to run and manage cloud strategies.
When creating a strategy, you can select one of the following options:

create_stg.png


If you select "Remote", the strategy will start on one of the FXCM’s servers. Remote strategies will send their output – alerts and traces – back to the Trading Station. The remote strategies will keep working even when the Trading Station is closed/off.
Cloud strategies are also available, with limited functionality, in the mobile Trading Station. You cannot start a new strategy, but can perform all other operations (stop, pause, resume, change) as well as receive output (alerts and traces). Alerts are delivered to phones via the push notification service.
Right now only Android devices are supported.

mobile_strategy.png


Trading Station developer version can be downloaded from here

Mobile Trading Station can be downloaded from
here

Please pay attention the cloud strategies are available only on certain demo accounts.
If you already have Demo account and it does not work, please register by the link below to obtain the valid credentials.

Register

Cloud strategies are subject to additional limitations:
Performance requirements:
- Each user can have no more than 3 active strategies simultaneously.
- The "Update" method should finish work in 10 seconds, otherwise, the strategy will be terminated.
- The strategy must pass the back testing within 30 seconds.
Lua restrictions:
- All access to the operating system, files, network, external modules is disabled.
- Graphical functions (lines, labels, owner-drawn indicators, etc.) are ignored.
- Http access is allowed to a limited list of resources (including dailyfx.com and yahoo.com).
Please note that this is a beta version and it may be unstable. Report any troubles in this topic. We will appreciate your feedback. Please also feel free to request any features you would like to use. If you observe any unexpected behavior from a certain strategy, please mention the numerical strategy identifier and describe the problem.
Konstantin.Toporov
FXCodeBase: Initiate
 
Posts: 107
Joined: Mon Aug 31, 2015 10:16 am

Re: Cloud strategies in Trading Station

Postby lancelune » Fri Jan 08, 2016 6:34 am

hi, first test. i launch my strategy in remote mode. i can verify it in windows strategy. i take an order on market. normaly my trategy detect the trade and create Se order. nothing occurs. no synchronisation ?
It is not necessary to be a knight to have dreams. But it is necessary to be it to conquer them!
User avatar
lancelune
 
Posts: 25
Joined: Thu Aug 27, 2015 3:57 am

Re: Cloud strategies in Trading Station

Postby Konstantin.Toporov » Fri Jan 08, 2016 9:36 am

Probably there was an error during the order creation.
Do you know strategy id (a number in [] before the strategy name in) or remember the name you gave to the strategy to make sure?
Konstantin.Toporov
FXCodeBase: Initiate
 
Posts: 107
Joined: Mon Aug 31, 2015 10:16 am

Re: Cloud strategies in Trading Station

Postby lancelune » Fri Jan 08, 2016 2:24 pm

Image

on the screen : i launched 3 time the same strategy on different instrument. and on time in remote mode.
I have send 3 OM order with my mouse one by instrument.
I have 3 trades open but only 2 trades have a SE order

in witch the 5720 number before the strategy is importante ? What it mean ?
It is not necessary to be a knight to have dreams. But it is necessary to be it to conquer them!
User avatar
lancelune
 
Posts: 25
Joined: Thu Aug 27, 2015 3:57 am

Re: Cloud strategies in Trading Station

Postby Konstantin.Toporov » Mon Jan 11, 2016 12:13 pm

The number 5720 is used to find your strategy in the system.
We checked out the strategy output and there were no attempts of orders creation.
Could you please share a fragment of the source code?
Konstantin.Toporov
FXCodeBase: Initiate
 
Posts: 107
Joined: Mon Aug 31, 2015 10:16 am

Re: Cloud strategies in Trading Station

Postby jacklrfx » Wed Jun 08, 2016 6:55 am

Hi, I have some questions:
1) Why I can't uses strategy on GER30, UK100, FRA40 and the others CFD, but only on currency?
2)Why I can't set Allow Trading On like in the image?
Attachments
Immagine.png
jacklrfx
 
Posts: 63
Joined: Mon Apr 20, 2015 2:40 pm

Re: Cloud strategies in Trading Station

Postby Julia CJ » Thu Jun 09, 2016 6:09 am

Hi Jacklrfx,

Allow Trading can be taken from the strategy parameters. But some strategies do not have such parameter, therefore may be signification No. I.e. Switching off Trading is not the only reason for it.
Julia CJ
 


Return to Beta Versions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests